ikopanicky

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Neúčasť SDKÚ-DS na dnešnom štátnom sviatku...

http://aktualne.centrum.sk/domov/politika/clanek.phtml?id=1195534#forum
Prajem všetkým pekný deň,

včera som si všimol uvedený link niekedy doobeda a tak som si ho so záujmom prečítal, neskôr som si pozrel i spravodajstvo TA3.

Hmmmm, ani neviem kde začať...asi najskôr pri svojich pocitoch...chápem situáciu, v ktorej sa SDKÚ aj s celým pravým krídlom nachádza...zatiaľ ešte žiadna z týchto strán nevyhrala voľby, SMER im uniká, čím ďalej viac a vedenie SDKÚ stranu potápa....stáva sa málo prehľadnou, program je orientovaný na jednu tézu: radšej my ako SMER, čo už tu raz bolo, keď terajšia opozícia zvrhla vládu HZDS. Pomaly začínajú voliči vnímať a uvedomovať si čo to znamená byť ľavicový politik a čo pravicový...takže chápem tlačové besedy, ktoré pre mňa osobne nie sú prínosom, no urobenie si vlastnej oslavy mi pripomína detské časy keď som robil v piesku z formičiek koláčiky na opačnej strane ako môj akože konkurent :-) Pritom piesok bol ten istý...a Rodičom som bol na pousmiatie...

Na začiatku som SDKÚ  fandil, no už nemôžem zatvárať oči pred naučenou manipulatívnou rétorikou jej vrchných predstaviteľov. Ja tam počujem stále to isté...prázdne slová, urážky, žiaden koncept, chválenie sa reformami, ktoré sú vo svete desiatky rokov staré... Najviac sa asi pozastavujem nad tým, že vraj vláda SDKÚ priniesla na Slovensko investorov...iste stalo sa tak za jej vlády, všetka česť...no tí neprišli kôli vláde ale šetreniu...a Pán Mečiar bol nepohodlný iba kôli svojmu postoju k strategickým podnikom, ktoré nám už vlastne nepatria, pretože sme ich predali. Neklamme sa tým, že niekoho trápilo to, čo sa na Slovensku tie roky dialo, myslím so zahraničia...všetko to boli reči a záujmy finančných skupín-tie rozhodli... O dvojnásobných platoch pomlčím...moje okolie také platy nemá, má niekto z vás takéto SĽÚBENÉ-DVOJNÁSOBNÉ platy???...ono je to tak: SDKÚ hovorí o tom ako vláda kradne, klame, podvádza...no mne zišlo na um jedno naše staré príslovie: Sova kričí vrabcovi, že má veľkú hlavu...nechcem rozoberať kauzy bývalej ani terajšej vlády, hrable hrabú k sebe.

Nechcem ani aby táto moja úvaha vyznela ako kritika SDKÚ, ale keď raz povieme A...musíme povedať aj B...

Chcel som povedať, vyjadriť svoj názor na neúčasť pravého krídla...pôsobí to na mňa detinsky, úzkoprso, nemá to kultúru- to ma na tom mrzí najviac.

P.S.: a čo bývalej vláde nezabudnem nikdy, je povolenie preletov pri bombardovaní Kosova a zúčastnenie sa tak ulúpenia Kosova...viď môj minulý článok, vrelo odporúčam všetkým aby si pozreli, čomu sme sa prizerali...



verím, že som sa nikoho nedotkol, teším sa na prípadnú diskusiu
pokojný deň praje
Ivan

Úvahy | stály odkaz

Komentáre

  1. Súhlas
    Súhlasím. Nemožno stále žiť z minulosti. Nakoniec, je to ich práca viesť veci verejné a nie sú za to platení zle. Aby bolo jasné, hovorím o súčasnej opozícii.
    publikované: 17.11.2009 10:19:53 | autor: Braňo (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. No přidám se, ač možná nevítán!
    Když Slovan , více méně řekne na plnou hubu, rozborbartujte tam demokraticky úplně všecko, je pako! A tím jsem skončil s bycikilstom, protože to se bráchovi nedělá! Teď se sreme zase tam, kde nemáme co dělat. Ale pozor, naše profesionální armáda nemůže dát dohromady ani tři roty, co by umněli něco vyhrát!
    Tak mně napadá, zrušit slavnou pohádku o připravennosti k obraně vlasti a nechat to na důchodce, co si ještě pamatujou, že nežrat a nespat i pět dní je normální.
    Že prej za tři miliardy, ve starech, nám ukliděj kasárna. Já bych vám dal páni ministři a náčelníci, politici nezaujatí. Jeli by jste jak motorový myši! A kulečníkovej stůl v důstojnickým klubu kartáčkem na zuby česali, aby byl hezkej, do šachovnice.
    Nepozoruju žádnou opozici. Pozoruju pouze rádoby politiky, kteří jsou u lizu a ty, kteří nejsou!
    publikované: 17.11.2009 10:44:42 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  3. tož Ivan,
    Ja som z tých, ktorí ten dvojnásobný a viac ako dvojnásobný plat majú. To čo som ti minule písal o slobode, platí aj o plate. Ivan, ty čakáš, že sa ti niekto postará o dvojnásobný plat a samozrejme ho nemáš. Ja som nečakal, až mi niekto dá dvojnásobný plat. Ja som sa oň postaral sám.
    Veľmi rád by som vedel, kde si študoval ekonómiu. Žeby niekde v rámci filozofie romantizmu, alebo voňania kvetín? Pretože tvoj pohľad na ekonómiu, prepáč, nie je ani na úrovni stredoškoláka s ekonomickými predmetmi.
    Prelety na Juhosláviu, no smutné. Kto bol proti? Nie náhodou KDH?
    Kto okrem iných bol za? Nie náhodou SDL, vtedy strana súdruha Fica?
    Oslavovať demokraciu s hrobármi slobody,no, chápeš?
    SDKU ale i ostatné pravicové strany, žiaľ rovnako poznačené životom svojich predstaviteľov v komunistickej totalite ako aj ľavicové strany. Nepochopili, že vedenie po prehraných voľbách odstupuje. Minulé zásluhy nie sú zárukou budúcich úspechov. V krajine, kde je 75% obyvateľstva poznačených komunizmom (aj ja som ním poznačený) a nie je pripravených zobrať zodpovednosť za seba do vlastných rúk, má populizmus a klamstvo 10x väčší účinok. Ivan aj ty si veril dvojnásobným platom. Ja som sa v prvom okamžiku, keď som to počul bál, že dosť rýchle budú. Ak si čítal aj inú ekonómiu než som vyššie uviedol, vieš prečo som mal na okamžik strach.
    publikované: 17.11.2009 12:42:01 | autor: pako (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Ahoj Pako,
    díky za koment...ja viem, čo je to zarábať toľko ako minister, a bol a je to iba môj úspech a nie nejakej politickej strany.
    Čo sa týka môjho článku, nikoho neobhajuje,hovorím o svojom pocite NA PÓZU, ktorá je detinská. A ekonómiu zvládnutú mám aj tú, čo nás na škole neučili a dosť dobre možno by si bol prekvapený. Vieš mojou devízou je to, že mám svoj názor, ktorý bedlivo podrobujem skúmaniu :-) Preto sú moje názory občas kontroverzné, neuspokojím sa s tým, čo mi niekto povedal v škole...
    KDH bolo proti preletom a to kvitujem! Nemám rád pokrytectvo...a to by som musel opäť prejsť celým politickým spektrom.

    mimochodom Pako...len jedna vec: nauč sa prijímať cudzie názory s pokorou mysle, ja to tak robím a cítim, že mi to pomáha-vyhnem sa tak invektívam a osobným útokom.

    jedna vec by ma zaujímala v súvislosti s /hrobári slobody.../ : čo pre Teba znamená S L O B O D A?

    P.S.: Každý komunista je zlý? Za aké peniaze sa študovalo? Dosahovalo vzdelanie? - Ja len že každá minca má dve strany...

    zatiaľ sa maj pekne a drž dnes slovenskému fussbalu palce :-)


    publikované: 17.11.2009 15:50:13 | autor: Ivan (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Mitovi
    plne s Tebou súhlasím...platím pivo :-)
    publikované: 17.11.2009 16:31:39 | autor: Ivan (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Že by to zatáhnul Pako s tím neobvyklým dvojnásobným platem?
    Co? Však se umí votáčet! S titulem za tři tejdny? Že nemáme akreditaci? No a co? Však máme universitu! To je, panečku síla! To může bejt jen dneska! Protože universita je nejen česká. Ta tu sice není, ale když se naučíš maďarsky, tak potom si jí užiješ:-)))
    publikované: 17.11.2009 19:08:13 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014